A Fiat jelentős beruházással modernizálta az egykori Zastava üzemet Kragujevacban, ahol nemrég megindult a Fiat 500L sorozatgyártása, amit annak rendje és módja szerint meg is ünnepeltek.

A helyzet azonban nem annyira rózsás, ahogy azt kommunikálják. Május 24-25 fordulóján, az éjszakai műszakban egy dühös munkás megrongált 31 darab, már lefényezett karosszériát. Fényképek nincsenek, a sajtóhírek szerint obszcén ábrákat és szavakat karcoltak rá a lemezekre, meg néhány nem éppen baráti személyes üzenetet a gyár- és a műszakvezetőnek. Az alapvető kifogások: kevés a fizetés, személyes konfliktus a műszakvezetővel, és nem hagyják őket dohányozni menni. Az autókat fényezését kijavították a gyárban, ami nem biztos, hogy a 30 érintett autó tulajdonosát boldogítja: amikor újra eladásnál megmérik majd a festékvastagságot, akkor a gyári érték dupláját mérik majd, miközben ő tényleg vigyázott a Fiat 500L-re…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!