Majdnem pontosan 1 évvel azután, hogy a kifejezetten erre a célra épített portálhidas Porsche 911-essel Romain Dumas autóversenyző 6007 méteres tengerszint feletti magasságig hajtott a chilei Ojos Del Salado vulkánon, a német autógyártó ismételt. Idő közben új dekorációt kapott az autó, és a chilei üzemben termelt karbonsemleges eFuel-t használták, de a sofőr maradt Romain Dumas, akit egy hegyi vezetőkből, mérnökökből és hegymászókból álló nemzetközi csapat segített.

Ebben az extrém magasságban a levegő fele olyan sűrű, mint tengerszinten, és noha december 2-án szikrázó napsütésben került sor a rekorddöntésre, a hőmérséklet épp csak elérte a -20°C-ot. Mivel idén kevés hó van a hegycsúcson, a vulkán nyugati lejtőjének csúcsára értek fel a magas építésű Porsche 911-essel, tehát ezt a rekordot legfeljebb beállítani lehet majd, megdönteni ezen a helyszínen nem lehet. Az új világrekord egyébként 6734 méter, amivel a 2020-ban Unimogokkal felállított 6694 méteres rekordot döntötték meg. A konvoj hajnali 3:30-kor indult el, és 15:58-kor ért fel az autóval járható terep végére, ahol a kötelező felvételek elkészítését követően vissza is fordultak, és probléma nélkül visszatértek a bázistáborba.

A rekorddöntéshez egyébként 2 autót is készített a Porsche, a Doris és Edith nevű autók közül a kicsit könnyebb Edith érte el a világrekord magasságot. Teljesen új, portálhidas felfüggesztést kaptak az autók Roman Dumas műhelyében (RD Limited), amivel 350 mm-re emelkedett a hasmagasság, a 911 Carrera 4S motorjához, 7 fokozatú kézi kapcsolású váltójához és hajtásláncához nem nyúltak, de a portálhidakban lévő áttételekkel rövidebb lett a végáttétel. Az utasokra beépített bukókeret, 5 pontos övek vigyáznak, a padlót aramidlapokból készített védőlemezekkel látták el az éles sziklák elleni védelem céljából.

Az Edith prototípus különlegessége még a Schaeffler által kifejlesztett, jelenleg még tesztelés alatt álló by-wire kormányzás, amely Space Drive fantázianévre hallgat és Romain Dumas állítása szerint ennek pontossága is hozzájárult a vállalkozás sikeréhez.