A kínai piac ízlésének megfelelően hatalmas méretű és agresszív hűtőráccsal indul az Aoxin Ibis nevű luxusautója, de valahogy csak nem akar egységes formává összeállni az, amit az egyébként kommunális, kis méretű teherautók rajzolásához szokott tervezők összehoztak. A lendületes orrot egyenes vonalakkal megrajzolt utastérben folytatják, és megint egy eltérő stílusú csomagtérrel fejezik be. Olyan magasan fut az övvonal, hogy az egyébként 19 colos(nak mondott) kerekek aprónak tűnnek.

Hasonló kavarás van egyébként a típusnévvel is, az Aoxin márkajelzés adott, de Ibis-ként, E45-ként és Heying-ként is hivatkoznak forrástól függően az autóra. Az biztos, hogy 2015 második felében lesz megvásárolható a konstrukció, csak még nem sikerült eldönteni, hogy milyen néven, és a vételárat se jelentették még be. Az utastérben az aktuális divatnak megfelelően érintőképernyővel helyettesítették a középkonzolt, de ránézésre azért a Tesla minőségérzete még fényévekkel ez előtt jár. A műszaki tartalom egyébként a szedett-vedett formához képest profi, alumínium térvázra alumínium és karbon karosszériát húztak, az 5000 mm-es hosszúságú, 1898 mm széles és 1605 mm magas autó saját tömege mindössze 1830 kg. Meglehetősen furcsa hajtást valósítottak meg a tervezők, a hátsó tengelyen középen van egy villanymotor, és mindkét hátsó kerékben van egy-egy kisebb kerékagy-villanymotor.

A rövid ideig elérhető csúcsteljesítmény 181 lóerő, a tartós teljesítmény 109 lóerő, a maximális nyomaték 340 Nm. A csúcssebesség 152 km/h, ami több mint elegendő Kínában, ahol alig van autópálya, és Németország kivételével egyébként Európában is bőven elég. Ami nagy szám, az a szabványos mérési ciklus szerint 460 km-es hatótávolság, azt is közölték, hogy 60 km/h-s átlagsebességgel (lényegében városi használat) már több mint félezer kilométert is meg lehet tenni egy feltöltéssel. A három részből összeálló lítium-ion akkumulátort egyébként a padlóba rejtették és 360 V a feszültsége.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!