Noha tucatnyi márka tartozik a Volkswagen konszernhez, a Sedric (SElf DRIving Car) elnevezésű önjáró szerkezet egyikhez se sorolható, márkajelzés helyett is a konszern elnevezése olvasható a karosszérián. Ez az első olyan autója autója a németeknek, amelyet csak és kizárólag önvezetésre konstruáltak, az emberi beavatkozásnak még a lehetősége sincs meg.

Azt nem tudjuk, hány évre-évtizedre a jövőbe tekint előre a Sedric, de a tervezők ötlete szerint a világon már mindenhol ilyen autók járnak majd az utakon, így az ember a zsebében levő kütyüvel bárhol és bármikor képes lesz rendelni egy ilyet. Noha az elképzelt jövőben már csak ilyen önjáró villanyautók közlekednek, aktívszén-szűrős a szellőzőrendszer és a hátsó szélvédő tövében növények is vannak a beltér levegőjének javítása érdekében – úgy tűnik, a TDI-k füstje megmarad…

Az akkumulátorcsomag a tengelyek között, a padló alatt helyezkedik el, a villanymotor a tengely vonalában, az egyéb technika (vezérlőelektronika, érzékelők, stb.) pedig az autó négy sarkán lévő tetőoszlopban található, ennek ellenére nem négy, hanem csak 2+2 személyes a beltér. Itt csupa természetes anyagot használtak, bőrt meg fát, nincs külön monitor, hanem az első szélvédő az alaphelyzetben átlátszó kijelző, amelyet menet közben használhatnak az utasok.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!