A Smart Electric Drive az összes karosszériával választható lesz, tehát a Fortwo és a Fortwo kabrió mellett ezúttal a Forfourhoz is elérhető lesz az akkumulátoros-elektromos hajtás. Fontos újdonság, hogy új a fedélzeti töltő, amely mifelénk a korábbinál 40 %-kal gyorsabb töltési időt tesz lehetővé, jövőre teszik elérhetővé a 22 kW-os villámtöltőt, amivel 45 perc alatt lehet feltölteni majd a teljesen lemerült telepet..
smart2
A 17,6 kWh kapacitású lítium-ion telep 155-160 km hatótávolságot tesz lehetővé karosszériától függően. Ezúttal a Renault gyártja a 82 LE/160 Nm csúcsteljesítményű villanymotort, ami 11,5 (Fortwo), 11,8 (Fortwo kabrió) vagy 12,5 (Forfour) másodperces 0-100 km/h sprintet tesz lehetővé, a csúcssebesség elektronikusan korlátozott 130 km/h. Először az Egyesült Államokban teszik elérhetővé a villanymotoros Smartot, ott még az idén megvásárolható lesz a Fortwo és a kabrió – korábban 25 százalék volt ennek a változatnak a részaránya –, Európában 2017 tavaszától lesz megvásárolható az új Smart ED.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!