Két évvel ezelőtt még légből kapott tanulmány volt a Buick Velite 6-os, amelynek sorozatgyártású változatát most mutatták meg a kínai sajtónak, a nagyközönség a Pekingi Autószalonon találkozhat majd az alaphelyzetben az észak-amerikai Chevrolet Volt technikáját használó kompakt kombival. Ennek a forgalmazása még az idén megindul, és várhatóan jövőre csatlakozik hozzá az akkumulátoros-elektromos változat.

Mivel még van vagy fél év a forgalmazás megindulásáig, nem nagyon részletezték a pontos műszaki adatokat, tehát azon kívül, hogy 1,5 literes benzinmotor és két villanymotor (egyik alapesetben generátor, de padlógázon a hajtásba is besegít) hajtja az első kerekeket, nem tudunk semmit. A hatótávolságról is csak annyi ismert, hogy teljesen feltöltött akkumulátorral és benzintankkal 700 km távolságra képes eljutni a Buick Velite 6, a szabványos fogyasztása 1,4 l/100 km.

Az elektromos változat (a képen) hűtőrácsa vékonyabb

Technikai újdonság, hogy az akkumulátortelep minden egyes részének külön szabályozott folyadékhűtése van, ez hosszú távon javítja a kapacitás megőrzését. Ezt a SAIC-GM közös vállalat által felépített akkumulátor-gyárban készült telepeknél alkalmazzák. Ilyet használ majd a jövőre érkező akkumulátoros-elektromos változat is.