Az eredeti terveivel ellentétben a Mercedes nem a hatótáv-növelővel ellátott B-osztályt készíti el elsőként, hanem az akkumulátoros-elektromos változatot. Az ok: utóbbi sokkal nagyobb adókedvezményeket jelent a vásárlóknak az Egyesült Államokban, ezért nagyobb érdeklődésre számíthat.

A fejlesztés műszaki részét a Tesla Motors fogja végezni, aki már az elektromos Smartnál is segített – nem csoda, a Daimlernek 4,7 százalékos tulajdonrésze van az amerikai cégben, és az igazgatótanácsban is képviselteti magát. Ahhoz képest, hogy csak most indul a fejlesztés, már 2014-ben piacra akarják dobni a helyi károsanyag-kibocsájtás nélküli Mercedes B-osztályt. A vásárlóknak nyújtott nagyobb adókedvezmény mellett a másik fontos érv a teljesen elektromos autó mellett, hogy a flottafogyasztást is jobban csökkentik az ilyen járművek az Egyesült Államokban. Egyelőre nem tudni, Raststattban vagy Kecskeméten készül-e majd a teljesen elektromos Mercedes B-osztály, de az is lehet, hogy a csupasz karosszériákat a Tesla Motors gyárában fejezik majd be. Utóbbi azért opció, mert elsősorban Észak-Amerikában akarják értékesíteni az autót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!