A Hyundai prémiummárkájának, a Genesisnek az első, akkumulátoros-elektromos autója lehet a New Yorki Autószalonon bemutatott Essentia tanulmány. Egyelőre nincs szó a sorozatgyártásról, de a márka elnök-vezérigazgatója, Manfred Fitzgerald a Motor Trend újságnak adott interjúban azt mondta, hogy ő a maga részéről mindent megtesz azért, hogy belátható időn belül – 3-4 év – megvalósuljon ez a kupé.

Ez azért lehetséges, mert nem egyszerű tanulmányról van szó, hanem egy olyan autóról, amelyet a konszern által most fejlesztett elektromos komponensek segítségével raktak össze. Pontos teljesítményadatot nem közölnek, csak annyit, hogy a négy villanymotorral szerelt autó 3 másodperc alatt képes felgyorsulni álló helyzetből 96 km/h-s sebességre.

Annak érdekében, hogy lapos lehessen a karosszéria, az akkumulátort nem a padló alá, hanem az ülések között elhelyezett alagútba építették be. A megjelenés a márka vezető formatervezőjének, Luc Donckerwolkénak az alkotása, aki üvegbuborékkal borította az utasteret, az első felfüggesztés rugóstagjai pedig láthatóak. Bent is a végletekig leegyszerűsített a megjelenés, a műszerfal széles képernyőt jelent, az üléseket konyakszínű bőr borítja.