A Fleet News a díjhoz fűzött kommentárjában így jellemezte az S-osztályt: „Az abszolút csúcs. Az S-osztály eleget tesz a luxusautókkal szemben támasztott minden elvárásnak ─ a stílus, a vonzerő, a kényelem, a belső tér és a biztonsági újítások terén is. Utóbbiak közé sorolandó többek között a PRE-SAFE® veszélyfelismerő és a DISTRONIC PLUS követésitávolság-szabályozó rendszer. Az S 320 CDI változat fenntartási költségei ráadásul meglehetősen szerények egy ilyen autóhoz képest.”
 
A Fleet News díjat megelőzően az S-osztály hetedik alkalommal lett kategóriájának győztese a What Car? magazin legutóbbi versenyén.

Kevin West, a Mercedes Car Group belföldi értékesítési vezetője elmondta: “E rangos elismerés azt bizonyítja, hogy a magán- és a vállalati ügyfelek körében egyaránt rendkívül kedvelt az S-osztály. Egyedülállóan ötvözi a legkiválóbb technológiát és a legmodernebb motorokat egy töretlenül népszerű termékben.”
 
“Az előző S-osztályból ismert korszerű megoldások mellett a legújabb modell megismertette a világgal az infravörös éjszakai asszisztenst, mellyel nemcsak könnyebb, de sokkal biztonságosabb is az éjszakai vezetés. A legújabb változatokba rendelhető PRE-SAFE® fék az első olyan aktív biztonsági rendszer a világon, mely automatikusan fékezni kezd, ha ütközés veszélye áll fenn.”

Az S-osztályt nemcsak a magazinok magasztalják: a befolyásos német TÜV környezetvédelmi tanúsítványát is a világon elsőként kapta meg még 2005-ben. Az S-osztály konstrukciója, az újrahasznosíthatósága, kiemelkedő teljesítménye és felhasznált anyagai mind közrejátszottak abban, hogy elnyerje e mérföldkövet jelentő elismerést.

Mindemellett az S-osztály vezetett be elsőként egy sor biztonsági felszerelést és újítást (hárompontos biztonsági öv, blokkolásgátló, légzsák, műholdas navigáció, ESP® elektronikus stabilitás-felügyelő; az első dízel luxusautó az Egyesült Királyságban, PRE-SAFE® veszélyfelismerő rendszer; az éjjellátó rendszer, automatikus fékezés), melyek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a világ legnépszerűbb luxuslimuzinja legyen.
 
A legújabb díj ismét igazolta, hogy a luxusautók között egyértelműen a Mercedes-Benz S-osztály a legjobb választás a kifinomult autósok számára.