Vezekel a Volkswagen, a Párizsi Autószalon előestéjén bejelentett Togethet Strategy 2025 szerint egy évtizeden belül 30 elektromos (és plug-in hibrid) autójuk lesz majd, ennek a kulcsa pedig az MEB elnevezésű építőkészlet lesz, amely az MQB továbbfejlesztésével készül és kifejezetten a villanyautók speciális igényeire van kialakítva.
vw2
Bemutatták az első, ezt használó tanulmányt is, amelynél a névadás elég fantáziátlan, hiszen az I.D. a pontoktól eltekintve megfelel a Citroën korábbi típusának, az ID – franciául kiejtve idée, azaz ötlet – névnek. Ezt a konkrét autót már 2020-ra ígérik, első lesz az új VW-modellek sorában, és azt ígérik, iránymutató lesz a kompakt kategóriában. Új formavilágot is készítettek a dizájnerek, amely majd a korábban említett 30 új modellen is megjelenik majd, az I.D. tanulmány hátul tolóajtókkal rendelkezik.
vw3
A kerekeket egy 170 LE (csúcs?)teljesítményű villanymotor hajtja, egy feltöltéssel 400-600 km lehet a hatótávolság. Önjáró haladásra is képes lesz az újdonság majd 2025-től, de ennek pontos részleteire nem tértek ki. Még idén novemberben lesz egy újabb bejelentés a VW I.D.-vel kapcsolatban, akkor árulja majd el a Volkswagen-konszern, hogy milyen új márkanéven dobja majd piacra négy év múlva a villanymotoros autóit.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!