Nem csoda, hogy a Lada is elkészítette a saját elektromos autóját, az Itar-Tass hírügynökség szerint az orosz kormány azon gondolkodik, hogy jelentős támogatásokat adnak olyan vállalkozásoknak, amelyek elektromos hajtású autókat vásárolnak.

Márpedig egy ilyen lehetséges nagy üzletből nem akar kimaradni a Renault, amely az orosz autógyártó meghatározó szakmai tulajdonosa, és a Lada EL technikai részleteinek adományozója.

A Kalina kombi alapján készített prototípus esetén a Kangoo Z.E. technikáját adaptálták, a hajtómotor teljesítménye 82 lóerő, 13 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, csúcssebessége 130 km/óra. Egy feltöltéssel nagyjából 150 kilométert képes megtenni, normál konnektorról 8 óra alatt lehet feltölteni a teljesen lemerült akkumulátorokat. Eddig már 230 kilométert tettek meg az autóval közúti forgalomban, a tesztprogram november 9-ig folytatódik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!