A vizsgázóknak ezentúl három parkolást és egy megfordulást kell majd végrehajtaniuk a forgalomban, hogy jogosítványt szerezhessenek. Az általunk megkérdezett szakemberek szerint szinte biztos, hogy az autósok nem fogják őket szeretni, hiszen feltartják, lassítják majd a közlekedést, ahogy azt is borítékolni lehet, hogy néhány autósiskola kénytelen lesz emelni az árait.

Pogoszov Miklós, a Rutin Autósiskola békési vezetője lapunknak elmondta, hogy a vizsgázóknak kilenc, köztük hat parkolási és három megfordulásos feladatból négy, a vizsgabiztos által kijelölt — három parkolásos, egy megfordulásos feladatot — kell majd teljesíteniük. A szakember hangsúlyozta, hogy a követelmények között van olyan, amelynek a tapasztalt vezetők közül is többen csak korrigálással tudnak megfelelni. Márpedig a vizsgán egy-egy feladatnál a kettőnél több korrigálás hibapontot jelent.

>>> TOVÁBB >>>

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!