A kollekció darabjait a new yorki autókiállítást megelőző exkluzív partin mutatták be. Ez a rendezvény volt a helyszíne a Saab 9-X BioHybrid tanulmány észak-amerikai debütálásának is.

A Saab és a Reflective nevével fémjelzett Pure BioPower Eco Clothing Collection darabjai 100% környezetbarát/organikus pamutból készülnek, amit a Skal International* ellenőriz. A Skal célja, hogy biztosítsa a vásárlókat arról, hogy az „organikus” jelzővel népszerűsített termék valóban organikus gyártási folyamat eredménye. A szervezet ennek érdekében független kutatásokat és vizsgálatokat végez. Ennek megfelelően a kollekció minden darabját a környezet legnagyobb fokú figyelembevételével készítik el. Az anyagok festése, szitanyomása és mosása mind-mind egy környezetbarát rendszer része.

A Pure BioPower Eco Clothing Collection tekintettel van a környezetre – természeti és társadalmi értelemben egyaránt. A szociális felelősségtudat az egyik legfontosabb irányelv. A kollekció darabjait készítő gyárak az etikus bánásmód jegyében különös figyelmet fordítanak az olyan kulcskérdésekre, mint a munkahely szabad megválasztása, a gyermekmunka tiltása, a reális bérezés és munkaidő, valamint a dolgozók egészsége és biztonsága.


A Saab és a Reflective közös, Pure BioPower Eco Clothing Collection fantázianevű kollekciója egyaránt tartalmaz férfi, női és unisex darabokat. Az első kollekció pólókat, ingeket, blúzokat és teniszpólókat tartalmaz.