A töltőállomásokat tömörítő Petrol Retailers Association nevű érdekvédelmi szervezet a brit kormányzat segítségét kéri, mert a tagjainak egyre nagyobb bevételkiesést okoz, hogy az elmúlt 15 év alatt az ügyfelek a gépi autómosók helyett a kézi autómosókat részesítik előnyben.

Ez utóbbiak az utolsó 15 évben jellemző nagy fokú bevándorlásnak köszönhetően virágoznak, a nyelvet még nem jól beszélő külföldi munkavállalók ezeken a helyeken kezdik a karrierjüket, alacsony bérért dolgoznak. Az érdekvédelmi szervezet szerint sokszor feketén, és a gombamód szaporodó kézi mosók felében nem megfelelően kezelik a használt vizet, azt egyszerűen a csatornába engedik – bizonyítékkal azonban nem szolgálnak. Az ezredforduló óta Nagy-Britanniában a töltőállomások száma nagyjából 14 000-ről 8600-ra csökkent, a gépi mosók száma ez idő alatt mintegy 9000-ről 4200-ra esett vissza, miközben a kézi autómosók száma 4000-ről több mint 20 000-re nőtt. Nagy-Britanniában az összes autómosás mintegy 70 százalékát kézi autómosókban végzik.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!