Beszámoltunk róla, hogy a Genfi Autószalonon rögtön két Hispano Suiza is feltámadt, ezek közül most a katalánok versenyzője, a Carmen elnevezésű akkumulátoros-elektromos szuperautó áll nyerésre, hiszen az első prototípussal – próbarendszámot viselve – már megejtették a közönségpremiert Barcelona utcáin.

2020 júniusában akarják átadni az első ügyfélautókat, addig is gőzerővel folyik a fejlesztés. A Genfi Autószalonon még csak egy makettet állítottak ki, azóta működőképes felfüggesztés került az autó alá, merevebb lett a karosszériaváz és több tömegcsökkentő megoldást is bevezettek a konstrukción. Például a karbon energiaelnyelő részek energiaelnyelő-képességét javították, miközben könnyebbek lettek az alkatrészek.

Most következik majd a nagy sebességű tesztelés, amely során az 1019 lóerő rendszerteljesítményű akkumulátoros-elektromos szuperautó futóműhangolását véglegesítik, katalán hegyi utak mellett az Ascari versenypálya szerepel a tesztprogramban. Ebben a munkában segít majd a technikai partner QEV Technologies nevű cég, amely Formula E versenyautók fejlesztésével is foglalkozik.