A kínai Nio startup EP9-es villanymotoros megaautójával kezdett, amivel rögtön hírnevet szerzett magának. Azonban azzal is tisztában van a cég, hogy egy ilyen kocsival nem lehet pénzt keresni, erre a célra szolgál a Sanghaji Autószalonon bemutatott ES8-as nevű, óriási méretű szabadidő-autó.

Teljesen alumínium a karosszéria és a felfüggesztés elemei is könnyűfémből készülnek, légrugózás gondoskodik a megfelelő komfortról. A teljes hossz 497 centi, a tengelytávolság 299 centi, ezen túl más méretadatokat még nem közöltek. Az utastérről is csak egy fénykép van, ezen képernyőkkel teli, fekete-fehér színvilágot használó műszerfalat látunk, egyébként 2-3-2 az üléselrendezés.

A technikáról csak annyit árultak el, hogy elöl- és hátul is van villanymotor, az akkumulátort pedig úgy helyezték el a padló alatt, hogy azt a megfelelő állomásokon cserélni is lehet majd, amivel megspórolhatóak a töltés miatti megállások. Ez utóbbi szolgáltatásról és magáról az autóról még az idén várhatóak további részletek, hiszen jövőre már árusítani akarják a Nio ES8-ast.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!