A Chicagói Autószalonon mutatta be a Kia a Soul EV akkumulátoros-elektromos típusát, amelynek forgalmazása 2014 harmadik negyedévében indul majd, első körben Kalifornia, Oregon, New York, New Jersey és Maryland államokban, jövőre talán Európában is találkozhatunk majd vele.

A megjelenést LED-es lámpákkal és módosított lökhárítókkal tették egyedivé, ahol a benzines- és dízel modelleken a hűtőrács van, ott egy fedelet találunk, amely mögött az elektromos csatlakozás rejtőzik. Csak kétszínű fényezéssel adják majd az elektromos Soul-okat, a kék és ezüst fényezéshez fehér tető párosul, a fehér modell pedig kék tetőt kap. Egyediek a 16 colos felnik, amelyekre különösen alacsony gördülési ellenállású abroncsokat szerelnek.

Az első kerekeket egy 109 LE/284 Nm teljesítményű elektromotor hajtja egy fogaskerék-áttételen keresztül. Elektronika korlátozza a csúcssebességet 145 km/órában, a 96 km/órás tempót kevesebb, mint 12 másodperc alatt futja meg az autó. A Kia Soul EV energiáját egy, a padló alá épített 27 kWh kapacitású lítium-polimer akkumulátor tárolja, amely 130-160 km-es hatótávolságot tesz lehetővé valós körülmények között. 240 V-os hálózatról 5 óra alatt lehet feltölteni a teljesen lemerült telepet, gyorstöltővel 33 perc alatt lehet 80 százalékos töltöttséget elérni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!