Az a baja a Made in the USA Alapítvány fogyasztóvédőinek, hogy szerintük félrevezető az, hogy a Ford úgy hirdeti egy modelljét, hogy az Amerikában készül, miközben azt Mexikóban gyártják.

Igen. Komolyan gondolják a pert. Talán ha nem buktak volna ki az általános iskola alsó tagozatának megfelelő oktatási intézményből az érintett fogyasztóvédők, tudhatnák, hogy Amerika nem egy ország neve, hanem egy kontinensé. Amelynek északi felében történetesen három ország is található, fentről lefelé haladva Kanada, Egyesült Államok és Mexikó Földrajzi értelemben még azt se lehetne kifogásolni, ha netán Chilében készülnének az autók, azoban szerintük Amerika egyenlő az Egyesült Államokkal.

A Chrysler elleni felvetésben legalább igazuk van, hiszen az új 300-asról azt állítja a reklámszlogen, hogy Detroitból importálták, miközben azt Kanadában gyártják és Mexikóban készült motor hajtja. Kíváncsian várjuk az Egyesült Államok bíróságának ítéletét, leginkább a Ford elleni eljárásban. Vajon osztályismétlés lesz a vége?

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!