Már egy ideje tart a Weltmeister Motor nevű új alapítású kínai autómárka előkészítése, sőt, már az első autójukat már gyártják is, a mopedautó-szerű MyCar nevű villanyautónál azonban sokkal többet akarnak elérni: a tömegek számára hozzáférhetővé akarják tenni az elektromos autózást.
weltmeister2
Ennek érdekében egész pályás letámadással indítanak, 2018-ban nyolc autót is piacra dobnak majd – ezek közül mutattak meg most négyet. Egységes formavilágot alkottak, a LED-es csíkkal összekötött fényszórók, az oldalfal hátsó részénél látható lemezhullám közös a szabadidő-autón, az emelt hasmagasságú kombin, a szabadidő-autón és a családi egyterűn is.
weltmeister3
A Weltmeister Motors alapítója és vezetője, Shen Hui annyit árult el a technikáról, hogy két moduláris alapot hoznak létre nagy beszállítók segítségével, amelyekre kezdetben 4 autót mutatnak be, majd évente egy-egy újdonsággal bővítik a választékot. A korábban a Fiatnál és Volvonál is dolgozó szakember a világpiacban meghódításában gondolkozik, ezért is készítenek olyan karosszériaváltozatokat, amelyek Kínában nem túl népszerűek – Európában például kombi nélkül nem létezhet egy tömeggyártó.

weltmeister4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!