A Volkswagen Caddy 3,2 köbméteres rakterét úgy fejlesztették ki, hogy egy kihúzható lapelemmel a VW Caddyben fekvőhely alakítható ki a hátsó ajtó kinyitásával. Ehhez csatlakoztatható egy sátor, amelynek tetejét a felfelé nyíló hátsó ajtó képezi. Ugyanakkor az autóba könnyedén befér egy mountainbike vagy egy hűtőszekrény is. A kihúzható lap ugyanakkor a mindennapokban is hasznos segítség, hiszen mozgatásával könnyebb bepakolni a csomagtartóba.

A felépítmény VW Caddy Kombi és a Kombi LIFE változatokhoz is rendelhető, a hagyományos motorizáltsággal (1.4, 1.6 benzines és 20. PD SDI, ill. 19. PD TDI). California Beach néven bemutattak egy Transporter alapokra épülő autót is, amelyet a Hymer IDC stúdióval együtt fejlesztettek ki.

Az eredmény: egy fiatalos kempingautó, amely sport- és szabadidős célokra egyaránt megfelel. A platform kialakítása számos variációs lehetőséget rejt magában. Be lehet építeni sütőt, hűtőszekrényt, külső tusolóhoz vízcsapot és laptop csatlakozást is.

A California Tramper nevű koncepció autó ugyancsak komoly variálhatóságról tesz tanubizonyságot, hiszen az utazóautóban sínrendszer van a padlózatba építve, és az első ülések is hátraforgathatóak. A hátsó üléssor a már a Multivannél megszokott módon fekvőhellyé alakítható és lehúzható rolókkal az egész fekvőtér elsötétíthető.

A Karmann Colorado / Missouri elnevezésű modellek a Volkswagen Haszonjárművek legnagyobb méretű utazó-járművei. A Colorad 600 modell 6,7 méter hosszú, kétoldalon találhatóak az üléssorok, emellett zuhanyzókabin is található benne. A Karmann Missouri modell 6,35 méter hosszú és nemcsak 6 személy szállítására alkalmas, hanem egyszerre 6 embernek alakítható ki kényelmes fekvőhely is az autóban.