A Volvo Ocean Race verseny jól tükrözi azon értékeket, amelyeket a Volvo ügyfelei autóik kiválasztásakor keresnek: különleges életstílus, kaland, szabadság és szenvedély. Értékek, melyeket az exkluzív kollekció valamennyi tagja magában hordoz. A modelleken fellelhetők a tengerjáró vitorlásokat felidéző formaelemek – mint az üléshuzatok varrása, a szőnyegek alumínium betétei, vagy a hullámok mintájával díszített keréktárcsák – melyek különösen vonzóvá teszik az autókat.

A három Volvo Ocean Race modell a Momentum felszereltségre épül, melyet a hagyományos Momentum csomaghoz képest további elemek is gazdagítanak. Az autók alapfelszerelésként tartalmaznak többek között számos olyan Volvo Ocean Race kiegészítőt, melyek kizárólag a kollekcióhoz érhetők el. A kivételes V70, XC70 és XC90 modellek valamennyi motorváltozattal rendelhetők. Az autók igény szerint további extrákkal is személyre szabhatók.

Exkluzív külső

A Volvo Ocean Race szellemisége által ihletett V70, XC70 és XC90 modellek két rendkívül elegáns színnel, óceánkék gyöngyház és csillámezüst metál fényezéssel érhetők el. Mindhárom modell egyedi kialakítású ezüst színű tetősínnel és Volvo Ocean Race felirattal ellátott fellépővel kerül forgalomba. Az autók exkluzivitását, az oldalsó ablakokat keretező ezüst színű szegély tovább növeli. A V70 és XC70 modellek 17, az XC90 pedig 18 könnyűfém keréktárcsákkal kapható, melyek mintáját a hullámzó óceán inspirálta. A V70 és XC70 első hűtőmaszkja szintén különleges formát öltött, melyet az első ködfényszórókat körülölelő ezüst színű keret még hangsúlyosabbá tesz. A földkörüli verseny logója az autók első sárvédőjén kapott helyet.

Izgalmas új belső

“A belső tér kialakításánál a vitorlázással való kapcsolat erősítése volt a célunk. A belső tér apró részleteiben még inkább megjelennek az árbocokhoz és a kötélzethez használt anyagok. Az üléshuzatok varrása a vitorlák varrására, a szőnyegek alumínium betétei pedig a kötélvezetékekre emlékeztetnek” – mondta Lennart Stegland, a Volvo Cars különleges járművekért felelős részlegének elnöke.

A Volvo Ocean Race embléma új, még megnyerőbb alakot öltött, az óceán hangulatát idézi a meghatározó óceánkék színű kivitel és a krómozott külső elemek is. A logó az autóban több helyen is fellelhető, többek között megjelenik az egyedi csomagtérrolón is.
      
Valamennyi modell puha bőrből készült kárpitozással érhető el, bézs, illetve fekete színekben. A középkonzol és az egyéb apróbb elemek selymes-matt alumínium borítást kaptak. A vitorlázás hangulatát sugallják az oldalsó ajtókat díszítő dekor betétek és az egyedi szőnyegek is.

Volvo Ocean Race modellek

Amikor 2001-ben a Volvo első alkalommal rendezte meg a Volvo Ocean Race vitorlásversenyt, a vállalat 4.500 különleges kivitelű Volvo V70 és XC70 modellt adott el. A 2005-2006-os verseny idején az Ocean Race család kibővült a Volvo XC90 modellel, és az eladott gépkocsik száma 8.600-ra emelkedett.

A legújabb Volvo Ocean Race modellek 2008 júliusában érkeznek meg a márkakereskedőkhöz. A Volvo Cars az idei verseny alkalmából 9.000 modell értékesítését tervezi világszerte. Az öt legnagyobb piac Németország, Svédország, Finnország, Nagy Britannia és Japán lesz.

Volvo Ocean Race: a verseny

A Volvo Ocean Race a világ legnehezebb óceáni vitorlásversenye, mely tíz szakaszból áll. A hajók október 4-én indulnak a spanyolországi Alicante városából, és 2009. június 27-én futnak be az oroszországi Szentpétervárra. A megmérettetés során a hajók érintik Fokvárost (Dél Afrika), Kochit (India), Szingapúrt, Kingdaot (Kína), Rio de Janeirót (Brazília), Bostont (USA), Galwayt (Írország), Göteborgot (Svédország), valamint Stockholmot (Svédország). A 2008-2009-es Volvo Ocean Race résztvevőit a legtöbb kikötőben part menti versenyek is várják.