Az újdonságok között elsősorban utcai modellek szerepelnek, mégpedig a „Tour de France” kerékpárverseny stílusában kialakítva, amelynek a Škoda a főtámogatója. Mindegyik kerékpár a neves Author cseh gyártóval együttműködésben készül, s olyan összetéveszthetetlen formavilággal tűnnek ki, amelyben a Škoda jellegzetes stílusjegyei is felfedezhetők.

A jelenlegi kerékpár-kínálat csúcsmodellje a különleges SpeedRide utcai versenykerékpár, hátsó részében szénszálas elemekkel és szénszálas első villával kialakított, csökkentett tömegű könnyűfém vázzal. A modellt az idei év újdonságával, a 20-fokozatú Shimano Ultegra rendszerrel, illetve a Ritchey Pro és a WCS magas minőségi színvonalat képviselő alkatrészeivel szerelik.

Az úgynevezett fitness-kerékpárok új kategóriájának képviselője a könnyűfém profilvázra épülő ActiveRide modell, amely a versenykerékpárok gyorsaságát és csekély tömegét a cross-modellek kényelmes ülésével és sebességfokozatainak számával kombinálja. A Škoda CrossCountry csúcsszínvonalú hegyikerékpár, amely többek között zárható első villával, Shimano XT inverzváltóval, kevlárbetétes abroncsokkal és hidraulikus tárcsafékekkel rendelkezik.

A dizájn a Škoda Motorsport Team színeit használja. A Škoda TerrainRide hegyikerékpár a Shimano LX váltót a Simano Deore kapcsolással kombinálva masszív alapokat kínál a sportos terepbiciklizéshez. A magas fokú menetkényelemről a Manitou Axel Elite zárható, olajtöltésű magnéziumvilla gondoskodik. A Škoda CrossRide sportos hangolású cross-kerékpár, amely mindenekelőtt utcára, szilárdburkolatú és erdei utakra, hegyi ösvényekre, illetve enyhe terepre készült. Dinamikus kialakítású vázzal, 27-fokozatú Shimano LX váltóval és Škoda-színekben, a kényelmes SelleSanMarco ERA K üléssel készül.

A FunRide magas minőségi színvonalat képviselő kerékpár, amely kellemes szabadidős kerékpározásra készült, a szilárdburkolatú utakon, s azokon kívül is. Ez a modell 24-fokozatú Shimano Revoshift váltóval, kényelmes Author Ergo Gel üléssel és ergonomikus kialakítású kormánnyal rendelkezik. Női változata, a FunRide Lady az Author Ergo Gel Lady ülést kapja.

A JuniorRide gyermekkerékpár könnyűfém vázszerkezetével és könnyűfém alkatrészeivel a Škoda Motorsport dizájnjával a 100 és 140 centiméter közötti testmagasságú, 5-8 éves gyerekek számára ideális. 6-fokozatú Shimano Revoshift váltóval és csekély tömegű gumiabroncsokkal készül.

A Škoda eredeti kiegészítők kínálatában szereplő kerékpárok minden hivatalos Škoda márkakereskedőnél megvásárolhatók.