RSS-ikon

A weblapokon ilyen szimbólum jelzi az RSS-csatornát.
 
Az RSS az angol Really Simple Syndication kifejezés rövidítése, magyarul leginkább “egyszerű hírmegosztásnak” fordítható. Az RSS-sel több weboldalról összegyűjthetők a friss hírek és cikkek linkjei, mégpedig úgy, hogy naponta nem kell többször megnyitni az adott weboldalakat. Az úgynevezett RSS-olvasóprogram figyeli a kiválasztott oldalakat, és azonnal jelez, ha a megadott site-on új cikk jelenik meg.

Az RSS használatához mindössze egy hírolvasó program szükséges, amely ingyen letölthető az Internetről. Az egyik legjobban használható RSS-olvasóprogram a Feedreader.

A program egyszerűen telepíthető és testre szabható. Első lépésben le kell tölteni a programot a http://www.feedreader.com/ címről. A beállításokhoz a program jobb felső sarkában található első ikonra kattintunk (Add new feed), majd a megnyíló ablakba (Location of feed) beírjuk a kívánt hírcsoport RSS-linkjét. Ezután Next-, majd Finish-gombot nyomunk, és a hírcsatornát máris figyeli az olvasóprogramunk. Ezt a műveletet ismételjük, ha további rovatokra, hírforrásokra is kíváncsiak vagyunk.

Az olvasóprogram folyamatosan figyeli a kiválasztott oldalakat, és automatikusan frissíti őket számunkra. Ha türelmetlenek vagyunk, mi magunk is frissíthetünk a második ikonra (Update all newsfeeds) kattintva.

Ha a bal menüben szereplő hírforrás nevére kattintunk, a jobb oldali felső mezőben megjelennek az adott oldal RSS-cikkeinek címei, ha ezek valamelyikére klikkelünk, akkor a jobb oldali alsó mezőben a „Read on”-ra kattintva pedig az egész cikk megjelenik.

Ha egy kiválasztott oldalalt mégsem szeretnénk folyamatosan nyomon követni, akkor a bal oldali oszlopban az adott hírforrás nevére kattintunk jobb egér gombbal, és a „Delete current feed” menüpontot választva töröljük a listánkból.

Az Autó-motor RSS-hírcsatornáinak linkjei:

AM összes új cikk és hír: https://automotor.hu/rss/am.xml

Bemutató: https://automotor.hu/rss/bemutato.xml

F1: https://automotor.hu/rss/f1.xml

Hírek: https://automotor.hu/rss/hirek.xml

Menetpróba: https://automotor.hu/rss/menetproba.xml

Sporthírek: https://automotor.hu/rss/sporthirek.xml

Teszt: https://automotor.hu/rss/teszt.xml

A fentieken kívül minden egyes márkához is tartozik egy-egy RSS-hírcsatorna, ami az Autókatalógus rovatból érhető el!

https://automotor.hu/index.php?apps=temak