Seal a mai popzene egyik legsikeresebb előadója, míg felesége, Heidi Klum az egyik legismertebb német nő a világon. A hároméves együttműködés keretében először az új Tiguan népszerűsítésében vesznek részt.

Seal már hosszú ideje összeköthető a Volkswagen csoporttal. A kapcsolat a Passat 2005-ös februári bemutatójával kezdődött Hamburgban, majd folytatódott a 2007-es detroiti autó show-val, az Audi R8 bemutatójával és az Audi A5 fotózásával. „Minket egy igazi barátság köt össze”, – mondta Stephan Grühsem, a Volkswagen csoport marketingkommunikációs vezetője, majd hozzátette: „Sealnek benzin folyik a vérében, és minden autónkat szinte teljesen a részletekig ismer. Mivel Heidi Klumnak is már gyermekkora óta szoros kapcsolata van a Volkswagennel, kézenfekvő volt, hogy egy olyan koncepciót találjunk ki, amiben mind a ketten részt vehetnek. Ez az első olyan alkalom, hogy egy házaspárt választunk nagyköveteinknek, de bízunk benne, hogy az együttműködésünk sikeres lesz.”

„A Tiguannal új utakat szerettünk volna járni: nem csak magával az autóval, hanem az autó bemutatásával is.” – mondta Jochen Sengpiehl, a Volkswagen marketingigazgatója. Éppen ezért elkészítettünk egy kutatást, amiből kiderült, hogy Heidi Klum illene leginkább az autóhoz, aki egyben hiteles arca is lehetne a márkának, hiszen olyan életvidámságot sugároz a személye, amivel a Volkswagen tulajdonosok könnyen tudnának azonosulni.

Az együttműködés a Tiguan kampánnyal kezdődik: többek között egy tv-spot és plakátok is készülnek az autóról, valamint a házaspárról. A spot során Seal legújabb, „Living the right life” c. dala fut majd.

„Mondtam a volkswagenes srácoknak, hogy a Tiguant akár egyből itt hagyhatnák nálunk, Los Angelesben… egy remek autó: nagyon robbanékony, gyors és teli van remek technikai megoldásokkal.” – mondta Seal. „A garázsom szinte teli van a csoport autóival, legszívesebben mindegyik új Volkswagent azonnal kipróbálnám.” – fűzte hozzá az énekes.

Azért továbbra is Heidi Klumnak van hosszabbra visszanyúló kötődése a márkához, hiszen már kislány korában is egy régi Transporterrel utazott a családjuk. „Később vettünk egy kabrió Bogarat, és azzal mentünk nyaralni. Ezt az autót azóta is őrizzük.” – nevetett Heidi Klum. Az ő kedvenc autója egyébként az új Beetle, amiből egy zárttetős és egy kabrió változat is áll a Los Angeles-i garázsukban.

A közös munka vidáman telt, nagyon jó csapatot alkotott a házaspár: sok saját ötletüket is belevitték a forgatásokba, és már alig várják az újabb Volkswagenes „fellépésüket”.