A Design Studio a Porsche Lizenz- und Handelsgesellschaft & Co. KG (PLH) részeként a salzburgi Porsche Design Management GmbH és a Porsche AG megbízásából luxustermékek és kiegészítők tervezésével foglalkozik 2003 őszétől.

Roland Heiler 1984 óta számos pozícióban dolgozott a Porschénál designerként. 1997-től az Audi AG külső dizájnjáért volt felelős, 2000-ben visszatért a Porschéhoz és a California-i Porsche Design Studio vezető tervezője lett, majd 2002-ben átvette a stúdió vezetését. Annak ellenére, hogy a Huntington Beach-i iroda 2005 áprilisában befejezi tevékenységét és a Zell am See-ben található stúdió több feladatot lát majd el, nem vonul ki a márka teljes egészében Amerikában a fejlesztés és a design területéről.

Ferdinand Alexander Porsche 1974-ben alapította a Zell am See-i design stúdiót. Új vezetőként Roland Heiler a professzor Porsche által lefektetett irányvonalat folytatja majd biztosítva az egységes megjelenést a Porsche design márkajelzés alatt értékesített termék esetében: ide tartoznak többek között a Porsche órák, szemüvegek, íróeszközök, bőr tárgyak és a golf kiegészítők is. A jövőben elektronikai termékekkel, sporteszközökkel, valamint divatcikkekkel és parfümmel is bővítik majd a termékpalettát. Emellett a cég a jövőben is teljesíti ipari cégek design megbízásait.

Christian Schwamkrug, akit Heiler helyetessének neveztek ki, 1987 óta dolgozik Zell am Seeben. Christophe Blondin most csatlakozik a Porsche csapatához mint vezető divattervező. Blondin korábban a Lanvin-nél, Lagerfeld-nél és Kenzo-nál dolgozott tervezőként.

Az újonnan alakult New York-i Porsche Design of America irányítását a Montblanc-tól érkezett Karsten Martensre bízta a Porsche