A Volkswagen gőzerővel dolgozik azon, hogy minden kategóriában kínáljon egy-egy szabadidő-autót, ami azt is jelenti, hogy a Volkswagen Up! mini és a következő Polo alapján is készítenek egy-egy ilyen járművet.

Sajnos nem valószínű, hogy a Buggy Up! tanulmány lesz a mini szabadidő-autó alapja, sokkal inkább a konzervatívabb, és lényegében fekete műanyag alsó burkolatot és emelt futóművet jelentő Cross Up! valósul meg elsőként. Ennél többre már csak a költségek alacsonyan tartása végett se számíthatunk.

A kisautó kategóriában egy kicsit késésben van a Volkswagen, eredetileg a következő Suzuki SX4 alapján készítette volna a kis kategóriás SUV-ját, de a japánokkal való viszony megromlása miatt most saját, az MQB építőkészlet által nyújtott alapokon kell dolgoznia a cégnek. Itt már lesz választható összkerékhajtás is.

Manapság azonban nem csak hétköznapi SUV-okat vesznek a vásárlók, de a kupésított karosszériát is kedvelik, ezért is készül majd a következő Tiguan testvérmodelljeként egy szabadidő-autó kupé, amelynek megjelenését a Cross Coupé tanulmány előlegezte meg. A következő Tiguanból egyébként lesz majd egy nyújtott karosszériás modell, de valószínűleg csak azokon a piacokon, ahol nem elérhető a Touran vagy a Sharan.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!