A cél, hogy a Tele Atlas partnerei lehetőséget kapjanak, hogy megjelenjenek alkalmazásaikkal az Európai Unió új tagállamaiban is. 2000-ben a kelet-európai térképi lefedettség növelésének első lépéseként a Cseh Köztársaság, majd 2001-ben Lengyelország „csatlakozott” az európai adatbázishoz.

A Tele Atlas jelenleg vezető mindkét ország térképi adatbázisát illetően. A Szlovákiában a CEDA-val és Magyarországon a Top-Map-pel kötött együttműködési szerződések egy konzisztens terv részeként az elkövetkező években csúcsminőségű digitális térképi adatbázis elérhetőségét jelentik Közép- és Kelet-Európában.

Az együttműködés célja, hogy elkészüljön egy a Szlovákiát és Magyarországot lefedő részletes, navigációra alkalmas térképi adatbázis, amely mind a helyi, mind a nemzetközi piacon elérhető lesz. A két szerződés nem csak technikai, de üzleti együttműködésről is szól. A partnerek fő tevékenysége az együttműködés keretében a helyszíni adatgyűjtés és adatellenőrzés, emellett az adatbázis helyi értékesítése a GIS és LBS piacon.

A CEDA esetében a már meglévő partnerkapcsolatra alapozva, ez a szerződés a sikeres együttműködés kiterjesztése, míg a Top-Map a Tele Atlas legújabb partnere.

Alain De Taeye, a Tele Atlas vezetője: “Örömmel tölt el, hogy sikeres együttműködésünket a Cseh Köztársaságban a CEDA-val kiterjesztjük Szlovákiára is. Meggyőződésem, hogy a bővített kapcsolat hasonlóan magas színvonalú terméket eredményez. Szintén örülök, hogy a Top-Map-et új partnerünkként üdvözölhetem. Ez ismét hangsúlyozza a Tele Atlas minőségi és hosszú távú partnerkapcsolatra való törekvését nem csak az adatbázis létrehozása és karbantartása, de az üzleti együttműködés terén is.”

A két ország jelentős fejlődését és gazdasági növekedését tekintve a Tele Atlas azzal kívánja támogatni ezeket a folyamatokat, hogy magas minőségű digitális térképeket biztosít az alkalmazások széles skálájának alap infrastruktúrájaként (szállítmányozás, forgalomtechnika, gépjármű navigációs rendszerek, GIS, stb.). Ezek a térképek a Tele Atlas jelenlegi termékcsaládjához csatlakoznak azonos minőségben és tartalommal.