A sportos autók szerelmesei most igazán kedvező áron, már 6,9 millió forintért hozzájuthatnak a fiatalos, dinamikus és megbízható Mercedes-Benz C 160 Sportcoupé-hoz. A motorháztető alatt továbbra is a már jól ismert 1796 cm3 lökettérfogatú 4-hengeres benzinmotor lapul, amely megtalálható a C 180, C 200 és C 230 Kompressor típusjelzésű sportcoupékban is, az új típusjelzés a kisebb – 90 kW, (122 LE) – motorteljesítmény miatt kapta a C 160 elnevezést.

Az új C 160 Sportcoupé széria- és extrafelszereltsége megegyezik a Mercedes-Benz C 180 Kompressor Sportcoupéhoz választható felszereltségi csomagokkal. A szériaként kínált gazdag biztonsági felszereltségbe blokkolásgátló/ABS, fékasszisztens/BAS, elektronikus menetstabilizátor/ESP, kipörgésgátló/ASR és fékerőelosztó/EBV tartozik. Szintén szériatartozék a Direct Control 6-fokozatú manuális sebességváltó, futómű és szervokormány. Különösen a meleg nyári napokon előnyös, hogy a klímaautomatika hőfoktartó rendszerrel, oldalanként külön hőfok beállítással, valamint a hátsó utastérben is szabályozható befúvókkal rendelkezik.

A C 160 Sportcoupé most rendkívül kedvező áron, már 6,9 millió forintért megvásárolható. A sportkocsi a többi C-osztályos modellhez hasonlóan rendelhető “Sport Edition” és “Sport Edition AMG” kivitelben is, változatlan áron. Az autóra, mint minden Mercedes-Benz modellre 30 év átrozsdásodási garancia érvényes.