Most nyert értelmet, miért is a Mahindra vásárolta meg a Ssangyong gyárat. Nem akartak még egy konkurenset, aki rémisztő megjelenésű terepjárókat készít. A bizonyíték? Bemutatkozott a Mahindra XUV500.

Az indiai cég által már forgalmazott járművekhez képest tényleg óriási az előrelépés, nemcsak kívül, de belül is sokkal modernebb a forma. A részleteket állítólag a villámgyorsan szalaó párducról mintázták. Ráadásul már modern kényelmi extrákkal is rendelhető az autó, amelyek bizony még kimaradtak a régiből. A biztonsági extrákról is elmondható mindez, az elektronikus menetstabilizálónak borulás ellen is aktívan tud dolgozni (közúton), hat légzsák van. A motor ugyanaz a 2,2 literes turbódízel, mint a Bolero és Goa típusokban is használnak, de teljesen átdolgozták, új befecskendező rendszert és változtatható geometriás turbót kapott, így 140 lóerő és 330 Nm a teljesítmény, a váltó hatfokozatú, kézikapcsolású.

Öt- és hétüléses utastérrel is megvásárolható a XUV500 Öt- és hétüléses utastérrel is megvásárolható a XUV500

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!