A legnagyobb adatbázissal rendelkező flottaüzemeltető saját felmérése szerint a dízel Ford Focus kombi a leggyakrabban használt autó a hazai céges flottákban.  A LeasePlan Hungária közel 10 ezer autójával és 400 ügyféllel rendelkező autóflotta-üzemeltető, amely időről időre változatos felméréseket készít a céges autók piacáról és a várható trendekről. Legutóbbi, a flották összetételét vizsgáló felmérésében a típus, szín és üzemanyag preferenciákat térképezte fel a cég.

A márkák között a Ford Focus kombi típusa bizonyult a legkedveltebbnek, melyet az Opel Astra és annak Classic változata, az öt ajtós Focus, a Skoda Octavia, a Volkswagen Passat és a Renault Megan követett. A céges kishaszonjárművek között – ahol a praktikussági szempontoknak tartják szem előtt az üzemeltetők – a Fiat Ducato kisteherautója bizonyult a legnépszerűbbnek.

Az üzemanyagok tekintetében egy ideje tapasztalható magasabb dízel ár ellenére – az autók közel 60 százaléka gázolajjal üzemel. A külső megjelenés a fehér és az ezüstszín közös dominanciáját mutatja, ami sokszor egyszerűsíti a céges feliratok, logók elhelyezését, de hozzájárul a későbbi kedvezőbb értékesítéshez is.

A fehér és a világosszürke szín választása talán a döntés egyszerűségének tűnhet, érdekesség azonban, hogy ezek a színek plusz biztonsági tényezőnek számítanak, hiszen ködben, szürkületben vagy esős időben a fehérszerű autószín az, ami jól látható. Az, hogy a vásárlás során ez mennyire volt tudatos döntés nem meghatározható, de biztonsági szempontból mindenkép pozitív egybeesés.