A Vaneo-ból nem akart a Mercedes haszonjárművet, úgy voltak vele, hogy személyautóként elég nagy lesz a kereslet a típus iránt. Nos, akkor nem jött be a számításuk, ezért most a másik irányból próbálkoznak, és teherautóként kezdik a Citan nevű dobozautó forgalmazását. Az autóról közreadott három rajzból csak szeptemberben, a Frankfurti Haszonjármű-kiállításon lesz valóság, addig még az autónak alapot adó Renault Kangoo modellváltása is esedékes.

A Citan lefelé egészíti ki a Mercedes jelenlegi haszonjármű-kínálatát, a jelenleg nagyjából évi 700 000 autós kategóriában 4-5 százalékos piaci részt szeretnének a stuttgartiak.

A Renault Kangoo-hoz hasonlóan lesz belőle dobozos, személyszállító, vegyes használatú (két üléssor + raktér) kivitel is, több karosszéria-hosszal és magassággal, illetve össztömeggel. A benzin- és dízelmotorok mellett átveszik az akkumulátoros-elektromos Z.E. változatot is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!