Már dolgoznak Rüsselsheimben az új Kia Ceed-en Már dolgoznak Rüsselsheimben az új Kia Ceed-en

Az ember azt hihetné, a Kia Cee’d még sokáig köztünk lesz, hiszen a félidőben esedékes modellfrissítés csak most, a Genfi Autószalon alkalmával fog kiteljesedni, hiszen akkor kapja meg a háromajtós Pro_cee’d is az új orrot.

Ehhez képest a dél-koreai cég már gőzerővel dolgozik az utódon, ahogy az a rüsselsheimi fejlesztőközpont (a formatervező-részleg Frankfurt belvárosában működik) előtt lefényképezett autón látszik. Az erősen álcázott jármű karosszériájából jelenleg csak annyi látszik, hogy a mostaninál sokkal meredekebb az övvonal.

Lendületesebb, egyedibb lesz az új generáció megjelenése Lendületesebb, egyedibb lesz az új generáció megjelenése

Kovács Miklósnak nem volt könnyű dolga az első Cee’d megalkotásakor, hiszen ezzel az autóval lett a sokak által mellékszereplőnek tartott márkából komoly szereplő az európai piacon, így nem véletlen, hogy bizonyos szögből nézve corollás, mazda3-as vonásokat is fel lehetett fedezni az eredeti formán. Most már elég jó híre van az autónak ahhoz, hogy a Kia saját, sportos arculatával is megállja a helyét a piacon a kompakt modell. Várhatóan a 2011-es Párizsi Autószalonon leplezik majd le az újdonságot, aminek a forgalmazása 2012-ben indulhat meg.