Egyre kevésbé tisztelik a kupé karosszériát az autógyárak, bár a manapság oly népszerű négyajtós változatok még megbocsájthatóak, hiszen azok tényleg egyedi és jól kinéző felépítményt kapnak. Még a Mercedes-féle kupé is elmegy, de a Kia most egy ötajtós kisautóról próbálja meg elhitetni velünk, hogy az egy négyajtós kompakt kupé.

A cég szöuli központjában készült autóról elmondhatjuk, hogy jól néz ki, de ettől még kupé, és nem is négyajtós. Lényegében egy pofás kisautóról van szó, hiszen bár kevés tényt árultak el a Cub névre keresztelt tanulmányról, azt igen, hogy a karosszéria hossza nem éri el a 4 métert. Márpedig ennél nagyobb kisautók is kaphatóak Európában…

A Szöuli Autószalonon bemutatott autó legkülönlegesebb megoldása még a B oszlop elhagyása és a szekrényajtók alkalmazása. Az ihletet egyébként a 2007-es Kee 2+2 tanulmány adta. Tanulmányt nem szoktak feleslegesen újra tanulmányozni, ezért elképzelhető, hogy a koreaiak egy új modelljének – mondjuk a Rio alapjára épülő életstílus-autónak – az előzetesét tisztelhetjük a Cub képében. A motortérbe egyébként a Kia 1,6 literes, 204 lóerős benzines turbómotorját találjuk. Ez legalább kupás vonás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!