A 911 Carrera 3,6 literes alapmotorja 325 lóerőt teljesít (6800 fordulatszám/perc), a 3,8 literes erőforrással szerelt 911 Carrera S pedig 355 lóerővel büszkélkedhet (6600/perc). A 3,8 literes boxermotor 4600-as fordulatszámon éri el a maximális 400 Nm-es nyomatékot, aminek köszönhetően az autó 4,8 másodperc alatt gyorsul a 100 km/h sebességre, maximális sebessége eléri a 293 km/h-t.

A teljesítménynövekedésnek köszönhetően mindkét 911-es Coupé újonnan kifejlesztett hatfokozatú sebességváltót kapott, alternatívaként a Tiptronic S váltót kínálja a Porsche. A kormányzás területén is újdonsággal szolgál az új Porsche 911 a fogasléces kormánnyal, mely növeli az autó agilitását kanyaros utakon és a városi forgalomban is megkönnyíti az autó irányítását.

A változó csillapítású futómű rendszer, a PASM (Porsche Active Suspension Management) szintén újdonság, csakúgy, mint a Porsche kerámia kompozit fék a PCCB (Porsche Ceramic Composit Break). Az utóbbi átlagon felüli teljesítményt nyújt intenzív igénybevétel esetén is: a belső hűtőcsatornák segítségével hűtött féktárcsák elöl 318 mm, hátul 299 mm átmérővel, a Carrera S esetében mindegyik keréknél 330 mm-es átmérővel rendelkeznek. A „Sport Chrono Paket Plus” szintén új extra felszereltségként jelenik meg. Sport üzemmódban gombnyomás segítségével állítható többek között a PASM, a gázadás sebessége vagy a felfüggesztés, ami kifejezetten sportos vezetést tesz lehetővé.

A passzív biztonság területén újdonságként kínálja a márka az ajtó kárpit felső részébe épített fejlégzsákot, mely az ülések oldalába épített Thorax légzsákkal együtt átlagon felüli védelmet nyújt oldalról jövő ütközések esetén. Összesen hat légzsák biztosít maximális védelmet az új Porsche 911 fedélzetén.

Az új 911-es kitűnő adottságaival előreláthatólag tovább írja majd a sportautó sikertörténetét. Ezt a szaksajtóban megjelent pozitív visszajelzések is alátámasztják. A sajtó különösen dícséri a legmodernebb sportautó technológiát, így például az aktív lengéscsillapítást vagy a mérnökök által átdogozott motorok sportosan erőteljes hangzását, ugyanakkor tetszést váltott ki a hagyományokhoz visszatérő vonalvezetés is. A Sport Chrono csomag előreláthatólag szintén nagy sikernek örvendhet majd a szaksajtó szerint.

Magyarországon sikeresen debütált az új Porsche 911: július végéig már 3 autó kiszállításával büszkélkedhet a márka, melyből 1 darab Carrera és 2 db Carrera S talált gazdára.
Az autó 24 340 000 HUF-tól érhető el hazánkban.