„Click It or Ticket”, azaz „Kapcsold be vagy fizetsz” néven folyik egy közlekedésbiztonsági akció a coloradói Aurorában, ahol a rendőrök célzottan a biztonsági öv viselést ellenőrzik és büntetnek szükség szerint. Az egyik, két gyermekével autózó anya tette kiverte a biztosítékot még a sokat látott rendőröknél is. Azaz máris van egy újabb pályázó az Év Felelőtlen Anyukája címre az oroszországi eset után nem sokkal.

Sandra Ramirez 3 és 14 éves fiával autózott úgy, hogy se a gyermekeket, se saját magát nem rögzítette biztonsági övvel. Ami azonban kivágta a biztosítékot a rendőröknél, az az volt, hogy a fedélzeten volt ugyan gyermekülés a csöppségnek, csak abban az anyuka egy benzineskannát tartott – az erről készült képet közölte is a rendőrség. Azt próbálta bemesélni a rendőröknek, hogy a 3 éves csemete kikapcsolta a biztonsági övét, és kimászott az ülésből. Arra már nem tudott válaszolni, hogy a benzineskanna hogyan mászott be az ülésbe, és hogyan kötötte be magát. A biztonsági öv viselésének három esetben történő elmulasztása mellett több más okból is kiszabtak pénzbüntetést az anyára, aki például nem tudta azt sem igazolni, hogy rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!