Fotó: Bencsik Ádám

Három terepmotoros is elhunyt balesetben a közelmúltban, ezért ifj. Kökényesi György az ország több településén tart tanácsadást kezdő és haladó krosszmotorosoknak. Ennek kapcsán a magyar- és Európa-bajnok motorversenyző Békéscsabára látogatott, ahol 23 résztvevőnek figyelte a technikáját és mutatott rá hibáikra.

Vasárnap délután a békéscsabai krosszpályára látogattunk ki

Vasárnap ifj. Kökényesi György magyar- és Európa-bajnok motorversenyző kezdőknek és haladóknak tartott tanácsadást a békéscsabai krosszpályán.

Közzétette: Beol.hu Békés Megyei Online – 2020. július 5., vasárnap

– Ez a nap arról szól, hogy estére képbe legyenek a fiatal motorosok azzal, hogy jó irányba haladnak-e, vagy sem – nyilatkozta hírportálunknak ifj. Kökényesi György. – Sajnos azt kell mondanom, hogy 90 százalékban nem jó amit csinálnak. Bár látok egy-két jó megmozdulást, de sokukban nagy a képzavar.

Az Európa-bajnok motorversenyző elmondta, hogy minél több ideje csinálja a technikákat rosszul a krosszmotoros, annál nehezebb átszoktatni őket a jóra.

Tíz gyermek is érdeklődött az esemény iránt, akiknél szintén nagyon sok hibát vett észre a tapasztalt terepmotoros, és bár elmondása alapján látható a fejlődés, de fontosnak tartja, hogy a nap folyamán megszerzett tudást a későbbiekben zsigerből alkalmazzák a pályán.

A rendezvény három szervezője, Pepó András, Tordai Viktor és Nacsa Zsolt – akik szintén komoly krosszmotoros tapasztalatokkal rendelkeznek – hírportálunknak elmondta, hogy a jövőben ők is odafigyelnek a megye motorosaira, és továbbadják azt a tudást, amit a vasárnapi nap folyamán ifj. Kökényesi György is tanított a fiataloknak.
Egyetértettek abban, hogy látszódik az eltökéltség és javulás, de a hiányosságok szembetűnőek, amiken csak a rendszeres gyakorlás és hosszú évek munkája segíthet.