Ebben az évben ez már a harmadik Audi modell, amely kiérdemelte a címet. Az Audi A4 és az Audi A6 már megkapta ezt a rendkívüli elismerést a magas fokú passzív biztonságáért. A mostani elismeréssel az Audi a világon első autógyártóként mondhatja el magáról, hogy három modellje is kiérdemelte a biztonsági intézet “Kétszeresen jó választás” címét. „Az IIHS-től kapott három “Kétszeresen jó választás” címmel az Audi bebizonyította, hogy a biztonsági technológia egyértelmű szakértője.” – mondja Johan de Nysschen, az Audi of America vezérigazgató-helyettese.

“Az Audi A3 kategóriájában pedig egyértelműen vezető helyet tölt be a biztonság terén.” – teszi hozzá. Az Audi kompakt autója egy frontális és egy oldalsó, az USA-ban végrehajtott törésteszt után kapta meg az elismerést. Az oldalsó ütközés az IIHS töréstesztjeinek egyik legnagyobb kihívást jelentő része. Ebben a töréstesztben egy mozgó akadály ütközik oldalról az autónak 31 mph (50 km/h) sebességgel. Az akadály formája egy pick-up, vagy egy SUV első részére hasonlít.

Az amerikai biztosítási iparág megbízásából az IIHS rendszeresen végez törésteszteket a legkülönbözőbb személyszállító járművekkel, s a biztosító társaságok ezek alapján hozzák létre a biztonsági standardokat. A szakértők és autóvásárlók – az USA-ban és azon kívül is – egyaránt nagy figyelmet fordítanak az eredményekre.