Az indiai vidék közlekedési igényeit próbálja kielégíteni a Mahindra a Supro nevű autójával, aminek van teherszállító, és 8 személyes személyautó változata is. Alaphelyzetben egy 909 köbcentis, 45 LE/98 Nm teljesítményű turbódízel mozgatja, de most megjelent az e Supro elnevezésű akkumulátoros-elektromos változat, amely egy 34 LE/90 Nm teljesítményű hajtómotort kap – ezzel már csak 60 km/h az elérhető csúcssebesség.
esupro2
A költségek alacsonyan tartása végett a belső térben semmit nem módosítottak, épp csak a váltókar helyére került egy forgókapcsoló, amivel a haladási irányt tudja kiválasztani a sofőr. A teherautóért 3,45, a 8 üléses személyautóért 3,6 millió Ft-nak megfelelő rúpiát kell fizetni. A kicsivel könnyebb teherautó 115, a személyautó 112 km-re jut el egy feltöltéssel, a jármű élete során 5 alkalommal lehet aktiválni a Revive funkciót, amikor még további 7 km-t lehet haladni – az akkumulátor károsodásának veszélye miatt korlátozták ezt a funkciót. A töltési idő egyszerű konnektorról 8,5 óra.

esupro3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!