A legtöbb megrendelés Floridából, a VW Marine exkluzív értékesítő partnerétől érkezik. Az Audi Hungariánál ez év első felében kezdték meg a hajómotorok gyártását a hathengeres motorgyártás területén. Az alapmotor, a hathengeres, common- rail technikájú dízelmotor a gyártósoron készül, míg a speciális alkatrészeket, mint a generátort, és a szervópumpát külön szerelőpadon építik be. A mechanika, a befecskendezőrendszer és a turbófeltöltő ugyanazok, mint az alapmotoron.

Lényeges különbség például a vízhűtéses kipufogócsonk, a kétféle hőcserélő a hűtővíz és töltőlevegő számára. Ezeket a tengervíz hűti. Mielőtt a motort a németországi Salzgitterben készre szerelik, Győrben hidegteszt segítségével ellenőrzik.

A bázismotor teljesítménye 165 kW (225LE), forgatónyomatéka 4200-as fordulatszámon 450 Nm. A hajómotor különösen kompakt és könnyű, továbbá környezetbarát. Elhanyagolható a motorzaj a meglehetősen nagy teljesítmény ellenére is. A motor rendkívül vonzó a vásárlók körében alacsony fogyasztása miatt. A hajómotor ideális a hat méternél nagyobb sportcsónakok és kisebb yachtok számára is.