Ezzel a szerződéssel a Goodyear jelentősen emelte a Scaniának szállított abroncsai számát, és a második helyet szerezte meg a beszállítók között, jelentős szeletet hasítva ki magának a teljes beszállításokból. Henry Johnson, a Goodyear Dunlop Tires európai tehergépjármű-abroncs üzletágáért felelős ügyvezető igazgatója a szerződés aláírását követően kijelentette:

„A Scania már évek óta stratégiai vásárlónk, s a mostani megállapodásunk egy új, minden eddiginél intenzívebb szintre emelte együttműködésünket. A svéd cég nemcsak elismerte termékeink teljesítményét és innovatív képességeinket, fejlesztéseinket, hanem a lényegesen megnövekedett megrendelés egyben jelzi: a Scania bízik bennünk” – tette hozzá Johnoson.

A szerződést nemrégiben írta alá a két fél, amikor a Scania vezetői felkeresték a világ vezető gumiabroncsgyártójának európai gyártóközpontját, amely a luxemburgi Colmar-Berg-ben található. A Goodyear három gyárából, a luxemburgi Colmar-Berg-ből, a németországi Wittlich-ből és a brazíliai Americana-ból tervezi ellátni a Scania gumiabroncs igényeit világszerte.