A rendőrautót Dr. Jochem Heizmann, az AUDI AG igazgatótanácsának termelésért felelős tagja, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. felügyelőbizottságának elnöke adta át a jubileumi motorral Dr. Bene László országos rendőrfőkapitánynak a július 6-án Győrben rendezett ünnepségen.

„Sportosság és dinamizmus, biztonság és megbízható technika, ezek azok a tulajdonságok, amelyeket a rendőrök különösen értékelni fognak a rendőrségi Audi TT-n” – nyilatkozta Dr. Jochem Heizmann. A fehérszínű rendőrautót Győrben gyártották néhány héttel ezelőtt. A gépjárművet különböző vizsgálatoknak vetették alá, többek között az AUDI AG ingolstadti szélcsatornájában. A rendőrautó hűtőrácsába megkülönböztető hangjelzést, a jarműfrontra és a hátsó szélvédőre két-két kiegészítő megkülönböztető fényjelzőt integráltak. Az autó egy különleges fényhidat kapott, amelyet először használnak Európában. A fényhíd által okozott megváltozott légáramlási hatások ellensúlyozására az Audi TT-re nagyobb felületű spoilert szereltek. A rendőrség munkatársai az autót a jövőben az autópályán és a nyugat-magyarországi régióban használják a közlekedésbiztonság javítása érdekében.

Az Audi Hungaria 1994-ben kezdte meg a négyhengeres Otto-motorok gyártását, napi 800 motor gyártókapacitással. Az első évek sikerei jó alapot biztosítottak a vállalat további fejlődésének. Így az Audi Hungaria mára gyártási kapacitását napi 6.900 egységre növelte. Győrben évente másfél millió négy-, hat- és nyolchengeres motor készül, amelyeket világszerte a Volkswagen-konszern különböző gyáraiba szállítanak. A motorokat az Audi, Volkswagen, SEAT és Škoda márkák több mint harminc különböző modelljeibe építik be.

A győri székhelyű AUDI HUNGARIA MOTOR Kft., az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata, 12 éve az Audi- és Volkswagen- konszern központi motorszállítója. Győrben szerelik össze továbbá az Audi TT Coupé és TT Roadster sportkocsikat. Az Audi Hungaria évek óta Magyarország legnagyobb exportőre és az ország egyik legnagyobb árbevételt elérő vállalata.