A SEAT Altea XL sorozatot a „Sprint Motor” galíciai szakmai magazin 6. olvasói szavazásán a „Monospace Sprint Motor 2008” díjjal, míg 105 lóerős 1.9 TDI változatában a belga VAB (Flemish Automobile Association) az “Év Családi Autója” elismeréssel tüntette ki.

Ez már nem az első kitüntetés a SEAT egyterűje számára, amely két dízel- és négy benzinmotorból álló palettájával, tágas utasterével és bőséges terhelhetőségével hódít, a városi forgalomban megőrizve kiváló manőverezhetőségét.

A SEAT Leon sorozatot Lengyelországban a 2007-es „Év Legjobb Autója” díjjal ismerték el, miután első helyen végzett az Auto Swiat (az Auto Bild lengyel kiadása) heti magazin Országos Autóteszt (National Auto Test; NAT) felmérésén. A lengyel autósok szerint a SEAT Leon rendelkezik a „legjobb motorral, részegységei tökéletes harmóniájával, rendkívül élvezetes vezetést kínálva. Emellett üzemeltetési költségei, térkínálata és irányíthatósági tulajdonságai tekintetében is kiváló”.

A SEAT Leon modellt a spanyol egyetemi hallgatók 2007-ben az “Év Egyetemi Autója” díjjal jutalmazták.

Az Altea és az Alhambra teszi teljessé a díjak sorát

Az Altea sorozat a kompakt egyterűek szegmensében igazolta kiválóságát Európa egyik legtekintélyesebb DEKRA meghibásodási statisztikájának „egyterűek” kategóriájában.

Az Altea sorozatot az „Autoanálisis” (benne a „Muy Interesante”, az „Autovia” és a „Coche Actual”) olvasói is a legjobb kompakt egyterűnek, a SEAT Alhambra családot pedig a legjobb egyterűnek választották. E kiemelkedő eredmények egyértelműen jelzik a SEAT modellek vonzó és egyre szélesebb termékkínálatából származó vezető pozícióját