A Toyota kifejezetten a fiatalokat megcélzó észak-amerikai Scion márkája is jelen lesz a SEMA kiállításon, ahol nem csak tuningolók által kezelésbe vett autókat állítanak ki. A csacsi autó, mármint az iA például Eddie Huang étterem tulajdonos, író elképzelései szerint lett átalakítva – lowrider stílusban.

Egészen pontosan a Los Angeles-i autókultúrát próbálta adaptálni az egyébként a keleti parton élő és alkotó fiatalember Mazda2 lépcsős hátú változatából készített Scionra, némileg modernizálva a klasszikus stíluselemeket. Így kerülhettek hatalmas méretű hangszórók a hátsó ülés közepére, vagy épp ezért nem alkalmaztak hidraulikus felfüggesztést, csak airride-ot – a pózolás, mármint egy-egy kerék a levegőbe emelése ezzel is megoldható, de ugrálni nem fog a gép.

A küllős felnik fehér oldalfalú gumikkal, a valódi arannyal bevont hűtőrács, a speciális szemcsékkel megbolondított fényezés valódi lowrideren is elfér, ahogy a láncból hegesztett kormánykerék és a fodros plüss belső is a régi iskolát idézi.

A technikához is hozzányúltak, teljesen új, kettős keresztlengőkaros első felfüggesztést kapott az autó a széria MacPherson rugóstagos helyett, mert így sokkal jobb mutatványokra képes az airride rendszer, egyébként a karosszéria csavarodása ellen több helyen is megerősítették az önhordó vázat.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!