Az új Opel Corsa GSi alapgondolata: „több tartalom, mint külsőség”. Ellentétben a néhány hónapja bemutatott Opel Corsa OPC-vel, az új GSi inkább sugározza a kifinomult sportosságot, mintsem a megalkuvásmentes teljesítményt. 1.6-os ECOTEC turbómotorjának teljesítménye 110 kW/150 LE 5000/percnél, amivel – teljesítményét tekintve – az újdonság a Corsa Sport 1.7 CDTI (125 LE) és a Corsa OPC (192 LE) közé sorol be.

“Örömmel mutatjuk be a legendás GSi örökséget tovább vivő új modellünket. Az Opel rajongói jól tudják, mit jelent e három betű: örömautózást, igazi értéket az árért, és korlátok nélküli használhatóságot a mindennapokban,” mondta Alain Visser, az Opel európai marketing-igazgatója. “A Corsa GSi a kompakt méretek előnyeit ötvözi a teljes fordulatszám-tartományban kifejtett lenyűgöző teljesítménnyel, amely megfelel az eggyel nagyobb kategóriáénak.” Azáltal, hogy a GSi is megjelent a Corsa modellválasztékában, már a Corsa Sport változatai már háromféle benzines, és kétféle dízelmotorral kaphatók, 60 és 192 lóerő közötti teljesítménnyel. Az új GSi bizonnyal hozzájárul a Corsa további sikereihez: amióta 2006. októberében bemutatkozott a Corsa negyedik nemzedéke, már több mint 320.000 darab talált belőle gazdára.

A Corsa GSi vásárlói három- és ötajtós karosszéria közül választhatnak.  A Szentgotthárdon készülő 1.6-os benzines turbómotorral hajtott új Corsa 8.1 másodperc alatt gyorsul százra, csúcssebessége 210 km/óra. Agilis viselkedéséről az alapfelszereltségbe tartozó, változó karakterisztikájú elektromos szervokormány (Electric Power Steering – EPS), leültetett (elöl: 18 mm, hátul: 15 mm) sportfutómű és ESP gondoskodik.

Decensen sportos a Corsa GSi megjelenése is. Kívülről első kötényszegély, hátsó kilépőél és spoiler, színre fényezett küszöb, krómozott kipufogóvég és 17 colos alufelni teszi felismerhetővé. Belül faszén/vörös kárpitozású, jó oldaltartású sportülések, vörös betétes bős sportkormány, vörös biztonsági övek és alumíniumhatású pedálok teremtenek megfelelő hangulatot.