Utasvédelem: 5 csillag, a lehető legjobb minősítés

Az új SEAT Ibizát háromféle törésteszt során is vizsgálták: frontális, oldalirányú és oszlopnak ütközés. Az eredmény pedig 5 csillag, a lehető legjobb minősítés.

A 2008-as Ibiza a frontális ütközés 16 lehetséges pontjából 14-et, az oldalirányú ütközésnél mind a 18-at, míg az oszlopnak ütközésnél 2-ből 2 pontot szerzett meg.

E számok önmagukért beszélnek, az összesített 34 pont pedig az Euro NCAP 5-csillagos, azaz lehető legjobb minősítését jelentette az utasvédelem tekintetében.

Gyermekvédelem: 4 csillag

A SEAT Műszaki Központjának biztonságtechnikai fejlesztései egyértelműen kiemelkedő eredményeket hoztak, amit a gyermekek védelme terén elért eredmények is alátámasztanak. Az új Ibiza itt közvetlenül a legmagasabb fokú gyermekvédelmet kínáló modellek mögött 38 pontot gyűjtött.

Mindemellett – a hátsó Isofix rögzítési pontoknak, valamint a gyerekülés ütközéskori elfordulását megelőző, harmadik, felső heveder-csatlakozási lehetőségnek köszönhetően – az autó könnyen felszerelhető a gyermekeket védő megoldásokkal, s az új Ibiza 4 Euro NCAP csillaggal a gyermekek védelme terén is előkelő helyen végzett.

Gyalogosvédelem: 3 csillag

A gyalogosvédelem azon szempontok egyike, amelynek kiemelt figyelmet szenteltek az új SEAT Ibiza fejlesztése során. Ennek során két ütközési zónában is jelentős fejlődést sikerült elérni, így a motorházfedél és a lökhárító környezetében. Az Euro NCAP ezek ütközési sajátosságait vizsgálta.

A SEAT új modellje kiváló, 19 pontos eredményt ért el, 3 csillagot szerezve, illetve zöld minősítést kapva a lökhárítóra, ami a lehető legjobb ezen alkatrész számára.

Az Euro NCAP tesztek során szerzett pontokkal az új SEAT Ibiza óriási lépést tett afelé, hogy szegmense egyik legbiztonságosabb modelljévé váljon.