Nem áll valami jól a Rolls-Royce márka szénája Kínában, hiszen 2015-ben 54 százalékos mínusszal zárták az évet – elemzők szerint ebben leginkább annak van szerepe, hogy a tavalyi év elején sokkal szigorúbb korrupcióellenes törvényeket hoztak, amivel a potenciális vásárlók jelentős része visszafogta költéseit. Szóval a brit autógyártó minden erővel azon van, hogy visszacsábítsa a vásárlókat, ennek tudható be a legújabb, Örök Szerelem névre keresztelt limitált szériás Ghost bemutatása is, amelynek meglepő módon még hatalmas sajtótájékoztatót is szerveztek. Általában sokkal diszkrétebb környezetben debütálnak az ilyen autók, a potenciális ügyfeleknek mutatják meg, egyébként meg sajtóközleményt küldenek.

Szóval most füstködös, látványos műsorral tarkított sajtótájékoztatón debütált a Rolls-Royce Ghost Eternal Love nevű, mindössze 16 darabra limitált széria, amelyet csak az itt látható megjelenéssel lehet választani. A 6,1 millió jüanos, azaz 267 millió Ft-os vételár azért tűnik soknak, mert az alapváltozat 5,11 millió jüanba (224 millió Ft) kerül, és a kettő közötti különbségből bizony a Bespoke műhely olyan autót farag a Ghost-ból, amilyet csak a kedves ügyfél megálmodik.

A fehér-ezüst karosszéria oldalán végigfutó festékcsíkot két stilizált hattyúfej segítségével kialakított szívecske szakítja meg, ez a motívum megjelenik még a küszöbborításon is, a hátsó üléstámla közepén elhelyezett hatalmas méretű, kézzel hímzett motívumon már két teljes hattyú látható. Egyébként az utastérben felülről lefelé haladva a bordó, a fehér és a barna az uralkodó szín. A nyújtott tengelytávolságú Ghost alapján készítették el az Eternal Love-ot, tehát lábhelyben nem lesz hiány. Kérdés, sikerül-e mind a 16 darabot eladni a jelenlegi kínai gazdasági környezetben?

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!