Ez a német „AUTO BILD ALLES ALLRAD” olvasóinak döntése, akik közül több mint 34 ezren vettek részt Európa legnépszerűbb összkerékhajtásúakról szóló magazinjának szavazásán. További három második helyezésével – Audi A3 quattro, Audi A4 quattro és az Audi TT Coupé quattro – összesítésben az ingolstadti négykarikás márka lett az olvasói felmérés legsikeresebb márkája.

A szavazók kilenc kategória összesen 102 modellje közül választhattak. Számos hazai és nemzetközi díjat, valamint a „World car of the Year” választáson szerzett győzelmét követően ez az elismerés a csupán 2004-ben bemutatkozott új Audi A6 sikertörténetének legfrissebb fejezete.

Az Audi A8 a luxuskategóriában elért második helyezésével tette teljessé az ingolstadti gyártó kiemelkedő szereplését e szavazás során. A kompakt kategória második helyezését az Audi A3 nyerte el, míg az Audi A4 a középkategóriában bizonyult a vásárlók második legkedveltebb autójának.

Az Audi TT ugyancsak a dobogón végzett, mégpedig a „összkerékhajtású sportkupék” kategóriája második helyezettjeként, ami további bizonyíték a quattro folyamatos összkerékhajtási rendszer kiválóságára.

Immár 25 éve, hogy az Audi a Genfi Autókiállításon az első Audi quattro bemutatásával forradalmasította az autóipart. Hatékonyabb vonóerő-átadás, kedvezőbb irányíthatósági tulajdonságok, folyamatos dinamika, biztonságos közlekedés – a quattro hajtás egészen a mai napig ezekkel az erényekkel tűnik ki. Az Audi modellpalettája jelenleg 74 összkerékhajtású változatot kínál az ügyfeleknek.

Az elmúlt 25 esztendő során több mint 1,8 millió összkerékhajtással szerelt jármű hagyta el az Audi gyártósorait, ami jóval több, mint bármely más gyártó esetében.