Németország legnagyobb vasárnapi lapjának olvasói csaknem egyharmados szavazataránnyal ezt a típust választották első helyre a coupé piac újdonságai közül. Dr. Dieter Zetsche, a DaimlerChrysler AG igazgatótanácsának elnöke, a Mercedes Car Group vezetője Berlinben vette át az elimerést.

Az új CL az „Arany kormánykerék“ díj elnyerésével felhelyezte a koronát a Mercedes-Benz rendkívüli kupéinak több mint 50 éves történetére. Elődeihez hasonlóan az új modell is felettébb elegáns és exkluzív autó. A világon egyedülálló módon ötvözi az igényes formát, a gazdag felszereltséget, a messzemenő kényelmet, a példás biztonságot és a fejlett csúcstechnikát. Alapfelszereltségének részét képezi például az új PRE-SAFE® fék, amely ütközésveszély esetén automatikusan lefékezi a luxuscoupé-t. Ezenkívül a Mercedes-Benz egyéb műszaki újításai, köztük az aktív ABC (Active Body Control) futómű, az intelligens fényszórórendszer és a veszélyfelismerő PRE-SAFE® biztonsági csomag is megtalálható a gyári felszerelések sorában.
Erős motorjainak köszönhetően országúton és autópályán egyaránt fölényes menetteljesítmények jellemzik a „Bild am Sonntag“ által „a coupé-k titánjának“ titulált CL-t. A CL 500-ban 285 kW/388 LE teljesítményű nyolchengeres erőforrás dolgozik, a CL 600-at 380 kW-os/517 LE-s tizenkét hengeres biturbó motor készteti páratlanul dinamikus haladásra: segítségével mindössze 4,6 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h sebességre.
A „Bild am Sonntag“ 1976. óta ítéli oda az „Arany kormánykerék” díjat. A Mercedes-Benz eddig 16 alkalommal részesült az elismerésben, és ezzel az egyik legeredményesebb az autómárkák közül. Tavaly az S-osztály kapta meg a díjat, mint a felső kategória legizgalmasabb újdonsága.