Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint a július 10-i Sió Miss Balaton Szépségverseny középdöntője, melynek idén is a Club Aliga adott otthont. Itt mérte össze szépségét az a 130 bikinis hölgy, akik azért jelentkeztek a versenyre, hogy a Sió Miss Balaton Szépségverseny döntőjébe kerülhessenek, ahol a fődíj egy Skoda Fabia.

A versenyzők átlagéletkora 20 év volt. A versenyzők 30%-a budapesti, rajtuk kívül 50 másik településről érkeztek lányok. A lányok adatai közül kiderült, hogy a legtöbbjük beszél legalább egy idegen nyelvet. A foglalkozásokat vizsgálva érdekességként megállapíthatjuk, hogy a legnagyobb létszámban lévő tanulók között a középiskolásoknál több az egyetemista.

A július 10-i középdöntőn a barnahajú hölgyek győzedelmeskedtek. A 16-os döntőbe 11 barna, két fekete és három szőke lány jutott. A döntőbe jutott 16 leggyönyörűbb hölgy a döntő gálaestjét megelőzően, augusztus 2-6-ig egy öt napos felkészítő táborban vesz részt Siófokon, ahol a három fellépő ruhához illő koreográfia betanulására törekszenek, hogy ne csak szépségükkel, hanem látványos show-műsorukkal is elkápráztassák a siófoki szabadtéri színpad látogatóit a döntő estéjén.

A gálaműsorban a királynőjelöltek és néhány meglepetés mellett olyan sztárvendégek lépnek színpadra, mint a Fiesta és Zsédenyi Adrienn.