A Koenigsegg manufaktúra szuperautói alapból úgy vannak kihegyezve, hogy maximális teljesítményüket részben vagy egészben bioetanollal üzemelve tudják, de szükség esetén 98-as oktánszámú benzinnel is elketyegnek. Azonban vannak olyan piacok, ahol nem lehet mindenhol megkapni a prémium-üzemanyagokat, azonban gazdag vásárlókból nincs hiány. Ide készül a Koenigsegg Agera S.

Ennek a modellváltozatnak az erőforrását 93-as oktánszámú benzinre lőtték be, azonban teljesítményadatot csak 98-as oktánszámú benzinre adnak: 1030 lóerő és 1100 Nm. Nem kell tehát nagyon sok mindenről lemondaniuk a vásárlóknak. Az új, az eddiginél butább Agera S-t egyébként Hongkongban fényképezte le Ron Alder, Kínán kívül az Egyesült Államokba is ezt a változatot ajánlja a gyár. Az USA-ban ugyan kapni E85-öt, de azt jellemzően nem a nagyvárosokban, márpedig a Koenigsegg-tulajdonosok általában metropoliszokban élnek. Nekik lesz könnyebb életük, ha az új Agera S mellett döntenek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!